Az Erioni Szabadegyetem és az Éjtestvérek rendje

Erioni Szabadegyetem (Éjtestvérek)

E páholy története az Égi Fény 36. századáig nyúlik vissza. Négy sokat megélt kalandozó a század elején érkezett Erionba, letelepedési szándékkal. Mindannyian családot alapítottak, de sosem felejtették el barátságukat. Ez az elkötelezettség a következő generációkban is megmaradt, mi több a kalandorok kései leszármazottai elkezdték bővíteni az érdekszövetséget. Így alakult meg az Éjtestvérek rendje, vagy röviden a Testvériség.

A páholy tagjai egymást támogatva tettek szert egyre nagyobb befolyásra, mind Godorában, mind külföldön. Ezzel párhuzamosan a tagok száma is egyre nőtt. A következő generációk kiművelése érdekében létrehozták az Erioni Szabadegyetemet. Lényegében egy magániskoláról van szó, ahová az érdemesnek tartott fiatalok nyerhetnek felvételt. A Szabadegyetem diákjainak nagy része igen magasra jut. Nem egy lett közülük  világhíres tudós, messze-földön neves városatya, rettegett hadúr, vagy épp intrikus politikus. Az, hogy eredményeik et nem csak tehetségüknek köszönhetik jól sejteti a következő erioni mondás. “Aki a Szabadegyetemen végez, abból bizony lesz valaki.”

A Szabadegyetem minden végzett diákja felvételt nyer az Éjtestvérek titkos rendjébe. A tagok minden körülmények között összetartanak. Így a lehető legnagyobb bűn, amit valaki elkövethet, ha megtagadja a segítségnyújtást testvérétől, ne adj’ Isten kárára cselekszik. Ezt az összetartozást szimbolizálja a páholy címere a fekete kéz, melynek ujjai a Testvériség tagjait szimbolizálja, kik azonos tőről fakadva, együtt működve érik el céljaikat. Az áruló, ekkor megszűnik a Testvériség tagjának lenni és nem lesz többé nyugodt perce a kontinensen. A tagoknak a rendről idegeneknek beszélni tilos. Saját gyermekeik közül is csak az arra érdemesek szerezhetnek tudomást róla. A harmadik egyetemi évet elvégzett, még mindig alkalmasnak tartott kiválasztottak nyernek beavatást a rendbe.

Az Erioni Szabadegyetemre való bekerüléshez szükséges egy rendtag ajánlása, valamint  a felvételin való megfelelés. A képzés 7 éves korban kezdődik. A három éves alapképzést követően nyílik lehetőség a tanulmányok specializálására. A további tanulmányok hossza csak a tanoncok tehetsége, elkötelezettsége és tudásszomja határozza meg. Oktatásuk befejeztével megkapják az együvé tartozást jelképező gyűrűt. A végzettek közül sokan, az ősi szokást követve, kalandozásra adják fejüket, hogy bizonyítsák rátermettségüket testvéreik előtt.

Az Erioni Szabadegyetem hallgatóiban rendkívül szoros kötelék alakul ki egymás és az intézmény iránt. Iskolájukból kilépve mindannyian egy fekete tenyér mintájával ellátott ezüst gyűrűt kapnak, mely testvériségükre hivatott emlékeztetni őket mindörökké. Bárhová is vigye őket a sors, mindenkor számíthatnak egymásra, adódjék ez egy vendéglátás, anyagi támogatás, fontos pozícióba való juttatás vagy életmentő akció révén. Ezzel azonban sosem élnének vissza, a kölcsönösség fontos része eszméjüknek.

Erionban, az Egyetem épületében mindenkor számíthat szállásra, ellátásra és segítségre, valamint itt tájékozódhat a világban szétszóródott többi testvérének hollétéről is.

Az Erioni szabadegyetemen oktatott tudományok:

  • Írás és számtan
  • Nyelvek és kultúrák
  • Politika, diplomácia és etikett
  • Történelem és jog
  • Misztikus ismeretek

Hozzászólás